Hoe maak je gesuikerde amandelen?

Ooit waren ze heel gemakkelijk te vinden, vooral in kermiskraampjes of pretparken, samen met pannenkoeken: ze werden verkocht in kleine plastic zakjes en het was onmogelijk om te weerstaan de ene na de andere op te eten... nu zijn ze iets minder gewoon en daarom leggen we uit hoe je thuis gesuikerde amandelen klaarmaakt!

-

Ingrediënten

Amandelen 200 g

Suiker 120 g

-

Stap 1 tot 3

Om de gesuikerde amandelen te maken, maakt u eerst een bakplaat klaar, bekleed met bakpapier. Neem nu een pan, bij voorkeur van staal, en giet er de amandelen, de suiker en het water op kamertemperatuur in.

-

Stap 4 tot 6

Zet het vuur op middelhoog en begin te roeren: eerst zal het suiker-watermengsel zeer vloeibaar zijn, dan zal het beginnen te koken en uiteindelijk kristalliseren, waardoor een laagje rond de amandelen wordt gevormd.

-

Stap 7 tot 9

Zet het vuur nu iets lager en blijf roeren tot de suiker begint te karamelliseren en een donkere amberkleur begint te krijgen. Giet de amandelen, als ze bruin zijn, op de met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat ze zo ver mogelijk uit elkaar liggen; verdeel ze tijdens het afkoelen met uw handen om te voorkomen dat ze aan elkaar kleven. Uw gesuikerde amandelen zijn klaar om van te genieten of om cadeau te geven!

-

Tip

Gebruik voor dit recept bij voorkeur stalen pannen in plaats van pannen met antiaanbaklaag. Volg dezelfde procedure om hazelnoten of pralinépinda's te bereiden! Als je doorkookt, krijg je heerlijke gekarameliseerde amandelen.

-

Maak & Deel

Wilt u het resultaat laten zien? Dan kunt u uw resultaten posten op Facebook, Instagram en Pinterest met de #notenexpress en dan wordt uw heerlijke gerecht gepost op onze socials.