Hoe maak je kip met cashewnoten?

Heeft de verleiding van de oosterse keuken u geraakt? Wie kan het u kwalijk nemen, met zijn kruidige aroma's en zoete of hartige sauzen behoren de Aziatische gerechten tot de meest populaire ter wereld. Vandaag presenteren we een recept dat lijkt op de klassieke kip met amandelen uit de Chinese keuken, maar met een knipoog naar Thailand: kip met cashewnoten.

-

Ingrediënten

Kipfilet 700 g

Cashewnoten 100 g

Gember 10 g

Olijfolie 10 g

Soja saus 50 g

Prei 100 g

Teentje knoflook

Rijstmeel

Fijn zout

-

Stap 1 tot 3

Om de kip met cashewnoten te bereiden, doet u de cashewnoten in een koekenpan en roostert u ze een paar minuten op hoog vuur. Neem de prei, spoel hem af onder stromend water en verwijder de buitenste bladeren, snijd vervolgens het uiteinde met de wortel af en het andere uiteinde met de donkergroene bladeren, snijd hem nu in dunne plakjes en zet apart.

-

Stap 4 tot 6

Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm, doe de blokjes over in een zeef en giet er het rijstmeel bij, bloem de stukken kip goed door elkaar, roer en schud de zeef om de overtollige bloem te verwijderen, zet de bebloemde stukken kip apart. Zet een grote pan op het fornuis en verhit de olijfolie op een laag vuur.

-

Stap 7 tot 9

Breng het op smaak met vers geraspte gember, pers er een teentje knoflook in en voeg de kip toe.

-

Stap 10 tot 12

Bak de kip een paar minuten op een matig vuur, besprenkel met de sojasaus, voeg de gesneden prei toe en blus af met water.

-

Stap 13 tot 15

Kook nog ongeveer 10 minuten, de saus moet inkoken. Voeg tenslotte de geroosterde cashewnoten toe en zout naar smaak. Serveer de kip met cashewnoten goed heet.

-

Tip

Als alternatief voor prei kunt u ook lente-uitjes gebruiken en voor wie het pittige niet kan laten: voeg een snufje chilipeper toe!

-

Maak & Deel

Wilt u het resultaat laten zien? Dan kunt u uw resultaten posten op Facebook, Instagram en Pinterest met de #notenexpress en dan wordt uw heerlijke gerecht gepost op onze socials.