Hoe maak je Pesto di rucola?

Pesto alla genovese, is een saus afkomstig uit Genua, de hoofdstad van Ligurië, Italië. Het bestaat traditioneel uit geperste knoflook, pijnboompitten, grof zout, basilicumblaadjes, en harde kaas zoals Parmigiano-Reggiano (ook bekend als Parmezaanse kaas) of Pecorino Sardo (kaas gemaakt van schapenmelk), allemaal gemengd met olijfolie.

 -

Ingrediënten

Rucola 100 g

Extra vergine olijfolie 150 g

Pijnboompitten 50 g

Grana Padano DOP kaas om te raspen 50 g

Pecorino kaas 50 g

Knoflook 1 teentje

Fijn zout naar smaak 

-

Stap 1 tot 3

Voor de bereiding van de rucola-pesto: was de rucola zeer goed, droog ze af en doe ze in de kom van een blender: voeg de pijnboompitten, de Grana Padano en de Parmezaanse kaas toe.

-

Stap 4 tot 6

Doe de Pecorino kaas erbij, het hele gepelde teentje knoflook en zout.

-

Stap 7 tot 9

Voeg op dit punt een klein deel van de olijfolie toe. Begin het mengsel op lage snelheid te blenden en voeg geleidelijk de resterende olijfolie toe tot je een goed gemengde en vloeibare crème krijgt. Als je de rucola pesto niet onmiddellijk gebruikt, kun je hem enkele dagen in de koelkast bewaren door hem in een bakje met een dop te doen, bedekt met een beetje olijfolie. Wanneer het tijd is om het met de pasta te mengen, kunt u het zachter maken door er een paar eetlepels kookwater door te mengen.

-

Tip

Voor een wat sterkere smaak kunt u wilde Rucola gebruiken.

-

Maak & Deel

Wilt u het resultaat laten zien? Dan kunt u uw resultaten posten op Facebook, Instagram en Pinterest met de #notenexpress en dan wordt uw heerlijke gerecht gepost op onze socials.